29-12-05

Wedstrijd E.R.

Weinigen zullen het voorhoofd fronsen bij het horen van E.R. (Emergency Room). Al was het maar dat deze term vrij ingeburgerd is bij het kijken naar een film of documentaire.
Vertaling van E.R. = Spoed. Ook hier weer zal het belletje van herkenning rinkelen.
Al was het maar dat sommigen bij het horen van de term "Spoed" de koude daver op het lijf krijgen omwille van de gepaard gaande paniekerige visioenen van een ziekenhuis.
Anderen zullen dan weer denken aan één of andere dramaserie hier op de buis.
Voila we zijn er, het gaat inderdaad over een drama reeks hier op de buis echter niet over de Vlaamse versie, maar de Amerikaanse.

Okay, allemaal juist maar wat heeft dit nu te maken met de hobby ?
Geduld daar komen we dadelijk toe…

Naast het feit dat m'n vrouw als ik fan zijn van de reeks vanbij het prille begin toen zelf George Clooney nog het mooie weer mocht maken, nog niet echt hobby-gerelateerd.
Maaaar enkele weken geleden kwam er een wedstrijd op de proppen in samenwerking met Kanaal 2 en Humo.
Er is een "gastrol" te winnen in die succesvolle ziekenhuisserie ! Yiiiihaaaaaa
Nu heb ik wel enkele bedenkingen bij de term "gastrol", ik mijn woordenboek betekent dit daadwerkelijk een rol met betekenis, met andere woorden, een personage die naast zinnen mag prevelen ook daadwerkelijk moet acteren !
Gaat het hier om een beetje misleiding ? Vreesden ze voor een ontoereikend deelnemersaantal mochten ze de zin: "Win een figurantenrol in E.R." gehanteerd hebben ?
Misschien ben ik nu weer aan het muggenziften, maar juist is juist !

Toch heb ik me laten verleiden tot deelname, want naast de kans (volgens mij uniek in een mensenleven) om een reis met partner richting L.A. te winnen, mag je daadwerkelijk meedraaien op de set.
Laat dit nu wel een stokpaardje zijn van me, een set mogen bezoeken in de bakermat van de soaps, series, films, enz…

Opzet van de wedstrijd is vrij eenvoudig: neem een foto van jezelf in dokter - patiënt of verplegingspersonage, upload de foto naar een site en afwachten of je erbij bent.
Ik had enkele scenario's in het hoofd om enkele ludieke foto's te maken, onder het mom "van als het in het oog springt maak je misschien meer kans".
Ik had leuke opstellingen in gedacht en dat zouden we eens vlug regelen ! Waaide die gedachten me eventjes ongemeen hard tegen de schenen.
De ziekenhuizen waar ik, met volledig gedetailleerd draaiboek heenging, waren niet te vinden om eventjes een klein lokaal dat een typische ziekenhuissfeer uitademt ter beschikking te stellen. Gedverdegedver….
Eén ziekenhuis vond het zelf niet nodig om me op de hoogte te brengen van hun beslissing, ik mocht dan nog eens zelf bellen na dagen tijd te hebben verloren ! Nog meer Gedverdegedver ….
Dan maar een ander scenario uitdenken en m'n huisarts gecontacteerd, ook daar nul op het rekest ! Hij was vol begrip maar blijkbaar zijn ze gebonden door de orde van geneesheren die tal van regels oplegt.
Allemaal best begrijpbaar, maar toch weer gedverdegedverdegedver…
Als je ziet dat er reeds foto's clandestien werden genomen in een ziekenhuis heb je zo iets van: Als je het eerlijk wil doen krijg je het deksel op de neus !
Dus verder met de zoektocht en alweer een ander scenario uitgedacht want de deadline is 31 december en in deze periode van het jaar zijn er veel mensen met verlof of draaien ze op zondagsbezetting, enz… veel tijd en alternatieven had ik niet.
M'n laatste poging voor ik forfait ging geven, was de brandweer !
Waarom forfait ? Ik ben een persoon met die instelling ofwel voer ik uit zoals ik het in m'n hoofd heb ofwel niet, want zomaar een nietszeggende foto nemen is niet aan mij besteed !
Enfin ik ging naar de brandweer omdat die tenslotte over ziekenwagens beschikken en dat leunt toch ook dicht tegen een ziekenhuissfeer aan.
De onderluitenant van dienst, toevallig iemand die ik nog kende van vroeger, aanhoorde m'n noodkreet om aan de behoefte van het mediacircus deel te nemen en zag er niet echt een probleem in.
Zolang ik maar de foto zo opstelde dat het eender waar kon genomen zijn en er geen onomstootbare bewijzen tegen hen konden worden gevonden wegens verdoken propaganda ;o) !
J-P L. zou z'n ploeg verwittigen en ons toestemming verlenen ! Dus de "kalvarietocht" kent dan toch een goede afloop.
Honorabel als brandweerlieden zijn, had hij woord gehouden, gisterenavond zonder problemen het heiligdom van de brandweer mogen betreden.
Ik had V. uitgenodigd om "slachtoffer" te spelen dat heeft ze met veel bravoure gedaan, zoals het een echte actrice betaamt !
Maar ook een dikke vette pluim voor de brandweerlieden die alle apparatuur beschikbaar wou stellen, zelf in die mate dat we hun enthousiasme moesten temperen.
Naast een leuke fotoshoot kregen we ook nog massa's informatie over de werking van de ziekenwagen en hoe het er allemaal aan toe gaat.
Zelden iemand in loondienst zo passioneel horen praten over z'n beroep !

Ik durf zeggen dat we toffe foto's hebben gemaakt die de realiteit benaderen, mede dank zij de professionele uitleg van de brandweerlieden.
Nu maar hopen dat ik bij de 50 beste inzendingen terecht kom, dan mag ik naar de 2de ronde.

Wordt vervolgd...09:52 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Duimen! Ik hoop dat je wint, Johan. Het is je van harte gegund. De foto ziet er alvast heel overtuigend uit.

Gepost door: Gebo | 30-12-05

dr Balou Dr Balou....klinkt iig al goed!!!

Gepost door: Jo | 30-12-05

De commentaren zijn gesloten.