09-01-06

2 X anders ??

Tijdens ons verlof werd ik opgebeld door het productiehuis "Eyeworks" met de vraag of ik interesse zou hebben om mee te werken aan een reportage voor "2 X anders" over mensen en hun passie.
Eerste indruk was een streling van het ego omdat ze via m'n blog en website bij mij terecht waren gekomen.
Maar anderzijds had ik het programma nog nooit gezien, dus ik gematigd geïnteresseerd.
Ik wou wel eerst meer weten over het hoe en waar. Dus een afspraak gemaakt om de juffrouw van de redactie te ontmoeten.
Aangezien we in de Ardennen zaten, kon ik niet direct research doen op het internet.
Vrijdag dan toch wat opzoekingen gedaan over "Eyeworks".
[QUOTE]
Eyeworks was vroeger bekend als De Televisiefabriek / The Television Factory. Dit produktiehuis werd opgericht door de bekende journalist Paul Jambers. De succesvolle programma's leidden uiteindelijk tot de samenwerking met Eyeworks.[/QUOTE]
De dag van de ontmoeting had ik voordien nog vlug het programma bekeken, het waren verschillende onderwerpen zoals "Liefde" en "Waarzeggers". Uiteenlopende onderwerpen die onvergelijkbaar zijn.
Persoonlijk was ik nu niet echt wild van de uitzending omdat de onderwerpen me niet boeiden. Ook de commentaar tussenin trok het geheel soms in het belachelijke en dat op zich stoorde me.
Daarom dat ik nu wel nog enorm twijfel om m'n medewerking te verlenen.
Wie zou niet graag eens in het voetlicht willen treden om over z'n passie te vertellen, maar de montage kan dusdanig zijn dat het geheel meer weg heeft van een zielig verhaal.
De juffrouw van de redactie was wel enthousiast, maar toch blijf ik met een dubbel gevoel zitten. Oké ik heb wel al iets gepresteerd maar dat is in het verleden, dat is voorbij.
Ik weet eigenlijk niet of ik wel zo boeiend ben om een reportage over te maken. Mocht ik nu enkele castings moeten doen, dan zou dat ook alweer een ander aspect belichten van het acteren. Of mocht ik nu opnames hebben zou dat ook al wat boeiender stof geven.
Maar die zaken gaan soms op vrij korte termijn van kracht dus weet ik nooit wanneer ik telefoon kan krijgen.
Hadden ze meer tijd, dan zou het best wel een aangename reportage kunnen worden die een aantal zaken belichten, maar nu moet alles binnen nu en 14 dagen opgenomen worden.
Ik sta nog in twijfel, ik heb geen zin om mezelf een beetje te gaan verkopen onder het mom van, zie eens wat ik allemaal al gedaan heb.
Nee, ik ben trots op wat ik doe, het is een fantastische hobby, maar ik wil niet dat het op een "Jambersiaanse" manier belicht zal worden.

Wordt waarschijnlijk vervolgd…

09:37 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

we... zijn benieuwd...

Gepost door: snellen | 09-01-06

... Niks doen wat je niet wilt he...

Gepost door: chrisken | 09-01-06

Twijfel ? Bij twijfel, nooit doen!!

Gepost door: Jo | 10-01-06

Hmmm... Ik begrijp volkomen dat je twijfelt om aan zo'n programma op z'n Jambers mee te doen. Je weet niet op voorhand hoe het uiteindelijk bij de kijker zal overkomen nadat het gemonteerd is. Ik heb '2x anders' nog nooit gezien, dus ik kan er verder ook weinig over zeggen.

Maar in dit geval: baat het niet, dan schaadt het misschien toch wel, dus ik ben eerder geneigd me aan te sluiten bij Jo.

Gepost door: Gebo | 10-01-06

... Eyeworks is in Nederland een veel belovende productie maatschappij die langsaam maar zeker de televisie wereld aan het veroveren is hier.
Met erg goede concepten enzo, ik zou eens goed nadenken ;)

Gepost door: Aaron | 11-01-06

De commentaren zijn gesloten.