12-03-06

Kodo @ Oostende

Wat een super-geweldige-fantastische zaterdagavond in het volledig uitverkochte Casino Kursaal.
Voor de 3de keer op rij zijn we naar Kodo geweest, nee niet één of andere populaire groep van een ander continent, maar Taiko drummers, naar authentieke Japanse kultuur.
Vlug een woordje uitleg: Kodo is een groep van Japanse percussie artiesten (Taiko drummers) die wereldwijd optredens geven, doch hun roots vinden in een lokale gemeenschap van het eiland Sado in Japan. Met deze optredens willen ze deze traditionele Japanse kunst in stand houden

Het was wederom een festijn voor het oor, auditieve gastronomie van het hoogst niveau zeg maar ! Het is moeilijk te omschrijven, je moet dit echt gezien hebben.
De discipline, concentratie, perfecte coördinatie tussen geest en (uitermate gespierd) lichaam staan garant voor een wervelend spektakel.
Het is verbazingwekkend welke melodieuze klanken de zaal werden ingestuurd door deze drums en andere typische Japanse instrumenten.
Het uithoudingsvermogen van de drummers is fenomenen, want minutenlang staan rammen op een met dierenvel bespannen stuk boom van 2 meter diameter lijkt met een ideale work-out. Of drummen met je bovenlichaam in een hoek van 135° t.o.v. je onderlichaam, hiervoor moet je buikspieren hebben van gewapend beton.
Ook de perfecte beheersing wekte enorme indruk op, van bijna onhoorbaar tot oorverdovend in een perfect crescendo. Ongelooflijk gewoon.
Elke show die we gezien hebben liet een indruk op ons na en zo ook de show van gisteren, die dan ook door het publiek werd gewaardeerd met een minutenlange staande ovatie. Meer dan terecht.
Een avondje kultuur, met de K van Kodo !

21:11 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

dat moet de moeite waard geweest zijn ... :-))) ! heb er een mooie indruk van gekregen hoé het er aan toe ging door de bijgevoegde illustrate en je omschrijvingen ... Prachtig geheel !
Groetjes, en tot blogs .

Gepost door: klaverke | 12-03-06

oeps ... da's FOU FOUT FOUT klaverke ... ! ILLUSTRATIE moet het zijn, voila ... ;-)))

Gepost door: klaverke | 12-03-06

*** Ja ik kan het me voorstellen. Zo vind ik "Stomp" ook zo geweldig...

Een fijne maandag knuffelbeer, liefs Suuskewiet

Gepost door: Suuskewiet | 13-03-06

Konichi-wa! Die zou ik bij gelegenheid ook wel eens aan het werk willen zien.

Gepost door: Gebo | 13-03-06

*** hou het er maar op, naar omstandigheden goed.. ;)

Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 15-03-06

De commentaren zijn gesloten.