02-07-06

Samenvatting

Een rammelbak van een kar.
Na een lange periode van silence, eindelijk terug wat nieuws van het Balou front.
Wat is er allemaal gebeurd ondertussen, even denken…
Onze Kangoo besliste op een mooie avond in mei om op een kruispunt, na een luide knal ten gehore te brengen, "immobiel" te vallen. Het is te zeggen ik kon plankgas duwen, de enige meter die zou bewegen was die van een decibelmeter, maar zelf verroerde de wagen niet.
Holy shit, denk je dan (vergezeld van nog andere krachttermen in verschillende talen). Nu moet je niet denken dat er iemand ook maar hulp zou bieden hé, ja ambetant doen omdat die auto voor hen beslist in panne te vallen net als zij daar zijn, wat een schande toch !!! grrrmblll
Ik heb me nu niet bepaald gehaast, ik stapte uit en duwde het blikken misbaksel naar de kant van de weg. Gelukkig draaide de motor nog dus kon ik gebruik maken van het servostuur, het is toch meer dan een ton dat je moet verplaatsen.
Dan maar even onze Ethias pechverhelping uit proberen. Telefoon naar de centrale, ging vlot. Vriendelijke persoon die me te woord stond die me verzekerde dat ik binnen de 15min. zou verder geholpen worden.
Luttele minuten later kreeg ik een oproep van de plaatselijke sleepdienst die me ging slepen naar m'n garage en dan thuis zou brengen.
Allemaal goed geregeld toch hoor. Zonder overdrijven 20 minuten na het voorval stond ik terug aan m'n huisdeur, weliswaar zonder auto want die stond op de wachtlijst voor z'n operatie.
We zaten in een week met een verlengd weekend en we zouden normaal gezien een tripje maken, maar de verwondingen aan de kar waren zo ernstig dat er stukken nodig waren. Helaas, die zouden pas na het verlengde weekend binnenkomen.
Tja, zo besef je maar hoe verwend je bent als je de auto een week moet missen.
Enfin de auto-chirurg had z'n ding gedaan en ik kon een serieus gepeperde rekening gaan betalen ! Had het onding nu de gezegende autoleeftijd gehad voor dergelijk mankement of z'n nut bewezen met het riante cijfer op de kilometerteller, maar met z'n 5 jaar en slechts 51000 niets van het voorgaande dus. Het zal de spreekwoordelijke auto van de maandag geweest zijn zeker.
Echt op m'n gemak rij ik er toch niet meer mee.

Een Incredible sjieke voiture.
In navolgingen van het mankement van de auto werd de Kangoo herdoopt tot helikopter, omwille van het tandwielengeratel. Doet me denken aan een liedje van vroeger, Helikopter U.S. Navy 66, hello, hellooo…
Blijkt dat een speciale bevestigingsspeld bramen heeft gemaakt op de tandwielen toen deze vermaalt werd bij het afbreken.
Volgens de garagist niet echt een probleem, het zal wel afslijten. Oké, als hij het zegt, maar ik voel er me toch niet op m'n gemak bij, want na wat informatie ingewonnen te hebben links en rechts is dit een probleem dat zich veelvuldig voordoet bij dat type wagen, m.a.w het risico dat het zich opnieuw kan voordoen was meer dan reëel.
Toeval wil nu dat er bij Opel promoties waren, wij dus even langsgelopen.
Hmmm toch een serieuze som voor een nieuwe wagen, hoor.
Dan maar even grasduinen tussen de jonge 2de hands die er stonden. Niet slecht, 2 jaar waarborg wordt er gegeven, iets om over na te denken.
Plots viel ons oog op een Meriva, knusse minimonovolume (zoals ik het graag noem), we waren verwend door de vele ruimte van de Kangoo, dus dit was geen optie maar een vereiste.
Als Disneyfans was het leuk meegenomen dat dit type wagen van de beperkte serie "The Incredibles" was, concreet waren er hier een aantal opties bij die als standaard werden geleverd. Meevallertje dus dat zich ook vertaalde in de prijs !
Het feit dat het een diesel is was ook een pluspunt, we doen toch regelmatig een trip naar de Ardennen, dus aangenaam voor de portemonnee. Oké misschien niet zo goed voor het milieu, maar dan moet de overheid maar meer inspanning doen om LPG te promoten ipv extra te belasten !!!
Wat gepraat met de verkoper, een testrit geregeld, nog wat gepraat, je kent het wel.
Deze wou een heel mooi bedrag geven voor de Kangoo, heel interessant.
Toch nog even langs gelopen bij Renault zelf om te zien wat zij te bieden hadden.
Weinig soeps, ze boden een ferm stuk minder, dus de eindberekening werd vlug gemaakt. Hartelijk bedankt Renault en tot nooit meer !!!
Plots nog een meevaller, publiciteit in de krant voor de G2 select auto's van Opel.
Na nog wat denken en overwegen de knoop doorgehakt, net voor ons verlof hebben we de handtekening gezet onder de verkoopsovereenkomst.
Binnenkort rijden we dus met een Incredible sjieke voiture !!!!

Escapisme @ Uus Neshje
Oef, eindelijk terug naar waar we ons thuis voelen ! We waren er 10 dagen en we hebben genoten, ook veel gewerkt maar vooral genoten.
Ik ga nu niet alle dagen gaan beschrijven, maar 1 bepaalde passage wil ik jullie niet onthouden.
Ardennen straalt rust en sereniteit uit, maar ook avontuur !
M'n honger naar avontuur stroomde als een bruisende rivier van adrenaline meanderend door m'n aderen.
Je kent die reclamespot, stoere binken op hun solide fietsen zonder één zweetdruppen te laten, de berg afsjeezend een blikje Jupiler achterna !
Ik de fiets op, de bossen in, yeah de reclame spot kwam tot leven.
Maar algauw veranderde de reclamespot van imago.
Het werd een zwaarlijvige 30-er, die luider hijgend dan de stoomtrein uit Harry Potter, zwetend als een waterval, met een fiets van de rommelmarkt achter een gedeukt blikje pils uit de Aldi probeerde te rijden.
Als klap op de vuurpijl knapte de ketting ook nog eens !
Waardoor ik nog een eind te voet mocht gaan, achternagezeten door een stalkend stuk metaal, dat ketting heet !
Met een gedeukt imago en kapotte fiets aangekomen, waar m'n lieve vrouw pas na een half uur terug bij kwam van het lachen !
Ik heb me dan maar aan het hout hakken gezet, dat was ten minste iets wat ik kon, dat ook stoer is …

Af en toe werd de BBQ in lichterlaaie gezet, werden flessen ontkurkt, werden er spelletjes gespeeld, werd er gewandeld, enz…
We keerden ook een halve dag vroeger terug om de helikopter in te ruilen voor de "sjieke voiture"

13:17 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

:-) dan kan je weer vollen bak rondscheuren in je nieuw vervoermiddel :-)
een prettige maandag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 03-07-06

Succes ermee! Leuk dat je nog eens iets van je laat horen, 't was inderdaad alweer een poos geleden. In ieder geval veel rijplezier met de nieuwe wagen.

Gepost door: Gebo | 03-07-06

Warmmmmmm Heeeeee gelukkig, je bent er nog!! En rijdt de nieuwe auto lekker??

Groeten vanuit een zeer warm Nederland.


Jo

Gepost door: Jo | 04-07-06

hahahahahah aBalou ... allemaal wel héél grappig verteld ... :-))) en voor de rést was toch alles goed, hoop ik ... hihihihi
Bon chance met de voiture !

Liefs, klaverke

Gepost door: klaverke | 04-07-06

De commentaren zijn gesloten.