07-10-06

Gelukkig zijn ?!!

Er zijn vele categorieën van gelukkig zijn.
Zo ben ik begenadigd met een intens gelukkig huwelijk dat me dat kracht geeft.
Maar zo gelukkig ik ben privé zo diep ongelukkig ben ik op professioneel vlak.
Een poos geleden stond hier te lezen dat ik van functie moest veranderen.
Ondertussen weet ik dat ik het slachtoffer ben geworden van "positieve discriminatie"
De post in Brussel die ik al meerdere jaren bekleedde werd plotseling afgeschaft, dit ten midden van een nog lang lopend project waar ik actief aan deelnam.
Niet begrijpend over het waarom en hoe ging ik misnoegd op zoek naar de echt reden, echter bleven alle lippen stijf op elkaar, ja zelfs die van de vakbond waren plots stoïcijns doof geworden. Ik deed m’n job godverdomme goed, ander zouden mijn chefs zich niet zo geweerd hebben om mij op de post te houden.
Helaas niets aan te doen, kaderaanpassing, reorganisatie, de juiste graad niet, enz dit waren maar een paar van de dingen die ik te horen kreeg.
Het enige echte juiste antwoord zou op dat ogenblik geweest zijn: de juiste huidskleur / etnische achtergrond niet.
Maar dit heb ik pas achteraf vernomen, door m’n collegae die het zelf ook een grote schande vonden.
Ik ben dus vervangen door een allochtoon, met dezelfde graad zoals ik, maar met nul kennis over databeheer. De persoon in kwestie ken ik, we werkten samen aan verschillende problemen. Was het nu jaloezie omdat ik kantooruren had en die andere ploegen en weekends moest doen ?
blijkbaar genoeg om ophef te maken achter mijn rug om en nietsvermoedende mensen wandelen te sturen ! Zonder rekening te houden met welke problemen de overplaatsing met zich mee zouden kunnen dragen, welke inpact het zou hebben !
Nu zit ik op een post die me totaal niet kan bekoren, ik ben veel te dynamisch om dergelijk routineus, repetitief werk te doen. Alle respect voor de collegae die zich kunnen vinden in deze job en zo rustig voortkabbelend naar hun pensioen drijven.
Het is niets voor mij, wat je ook vraagt of doet het klink allemaal in dovemansoren !
Ik dacht dat ze verder keken dan de graad maar wel naar competentie, maar competentie wordt blijkbaar als gevaar aanzien en moet worden onderdrukt !
Ik was trots om voor dergelijke maatschappij te werken, nu niet meer ! De manier waarop ze de mensen behandelen met ongelijke kansen en gebrek aan respect.
De frustraties zitten hoog, gelukkig heb ik een begrijpende vrouw aan wie ik mijn verhaal kwijt kan.
Met lood in de schoenen ga ik werken, maar als op een gevleugeld paard vlieg ik naar huis, terug naar ons coconnetje !

De voelhorens zijn weer uitgezet, het zoeklicht is weer volop in het rond aan het schijnen, ik beheer mijn leven, niet iemand anders !

10:53 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

*** Jeetje, en daar moet je dan op deze manier achter komen.
Succes met alles.

Nog een fijne zondag, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 08-10-06

:-) hopelijk komt alles nog in orde
veel succes
een fijne week je alvast toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 08-10-06

** Was alweer een tijdje geleden dat ik heb rondgeneusd op de diverse blogjes hier. Vind het dan ook ontzettend erg om te lezen dat het allemaal op zo een rare manier is gegaan op je werk destijds. Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte toe hiermee en laat je niet op je kop zitten.
De groetjes aan je Berinnetje.
Lieve groetjes Daantje

Gepost door: Danielle | 09-10-06

Hé maatje Weer eens wat komen bijlezen maar wàt ik lees kan me niet echt tevreden stemmen!!!

Het is verdomd schandalig hoe ze jou behandeld hebben, en de inzet (zeg maar GEEN inzet dus, allemaal dezelfden!!!) van de syndikaten is bedroevend... Van een zeer positief ingesteld iemand hebben ze dus een "wrak" (en vergeef me deze uitdrukking mijn vriend) gemaakt dat met lood in zijn benen naar zijn werk trekt en pas begint te leven eens hij terug naar zijn "warm nestje" mag vertrekken ... Het is gewoon wraakroepend hé !!!

Positief te lezen is dan wel de "cocoonmens" die jij bent Balou... ik hou daar ontzettend van want ik ben net dezelfde emotionele "ket" als jij ... als we (en onze gezinnetjes) zich daar maar goed bij voelen hé, al de rest is totaal onbelangrijk...

Zeg maatje, hoe zit dat nu met je acteerprestaties...??? Onlangs heb ik er nog iets over gelezen maar tegenwoordig is het weer windstil hé... laat maar wat weten. Zo niet op de blog, dan mail ja maar hé !!!

Lieve groetjes maatje van aan de kust en het ga je goed hé... laat ze maar allemaal "stikken" in hunne sh*t en leef je leventje zoals JIJ het wil... LAAT je niet leven hoor !!!

Lucky

Gepost door: Lucky | 12-10-06

Djeezes zeg ... ronduit SCHANDALIG vind ik het ... !
En dan nog op zo'n manier te weten moeten komen ... Niet netjes wat dààr allemaal er is gebeurd !
Sterkte en succes hé Balou !

Gepost door: klaverke | 14-10-06

Tja... Het leven is niet altijd eerlijk... Je kunt verschillende dingen doen: ofwel in de toestand berusten, ofwel de toestand bij je huidige werkgever proberen te veranderen, ofwel ander werk zoeken. Hoe dan ook, gelukkig gaat het privé veel beter. En dat is toch het belangrijkste.

Gepost door: Gebo | 16-10-06

leuke blog. amai gezellig dat je zo wordt overgeplaats, leven is niet eerlijk! toch op je tanden bijten. Je kan altijd je beklag komen doen bij de blogers :-) groetjes

Gepost door: sylvie | 17-10-06

't is erg! Ik ben er een absolute voorstander van dat iedereen (dus ook allochtonen) alle kansen krijgen, maar dergelijke toestanden gaan gewoonweg te ver! Ze moeten natuurlijk ook de meest competente persoon op de juiste plek steken! En da's hier duidelijk niet gebeurd...

Gepost door: An | 04-11-06

:-) je gewoon even nog een fijne week verder toewensen Balou
groetjes

Gepost door: Borriquito | 07-11-06

Ik wens nog veel succes in alles wat je onderneemt. Fijn weekend nog!

Gepost door: Chriske | 11-11-06

De commentaren zijn gesloten.