07-10-06

Gelukkig zijn ?!!

Er zijn vele categorieën van gelukkig zijn.
Zo ben ik begenadigd met een intens gelukkig huwelijk dat me dat kracht geeft.
Maar zo gelukkig ik ben privé zo diep ongelukkig ben ik op professioneel vlak.
Een poos geleden stond hier te lezen dat ik van functie moest veranderen.
Ondertussen weet ik dat ik het slachtoffer ben geworden van "positieve discriminatie"
De post in Brussel die ik al meerdere jaren bekleedde werd plotseling afgeschaft, dit ten midden van een nog lang lopend project waar ik actief aan deelnam.
Niet begrijpend over het waarom en hoe ging ik misnoegd op zoek naar de echt reden, echter bleven alle lippen stijf op elkaar, ja zelfs die van de vakbond waren plots stoïcijns doof geworden. Ik deed m’n job godverdomme goed, ander zouden mijn chefs zich niet zo geweerd hebben om mij op de post te houden.
Helaas niets aan te doen, kaderaanpassing, reorganisatie, de juiste graad niet, enz dit waren maar een paar van de dingen die ik te horen kreeg.
Het enige echte juiste antwoord zou op dat ogenblik geweest zijn: de juiste huidskleur / etnische achtergrond niet.
Maar dit heb ik pas achteraf vernomen, door m’n collegae die het zelf ook een grote schande vonden.
Ik ben dus vervangen door een allochtoon, met dezelfde graad zoals ik, maar met nul kennis over databeheer. De persoon in kwestie ken ik, we werkten samen aan verschillende problemen. Was het nu jaloezie omdat ik kantooruren had en die andere ploegen en weekends moest doen ?
blijkbaar genoeg om ophef te maken achter mijn rug om en nietsvermoedende mensen wandelen te sturen ! Zonder rekening te houden met welke problemen de overplaatsing met zich mee zouden kunnen dragen, welke inpact het zou hebben !
Nu zit ik op een post die me totaal niet kan bekoren, ik ben veel te dynamisch om dergelijk routineus, repetitief werk te doen. Alle respect voor de collegae die zich kunnen vinden in deze job en zo rustig voortkabbelend naar hun pensioen drijven.
Het is niets voor mij, wat je ook vraagt of doet het klink allemaal in dovemansoren !
Ik dacht dat ze verder keken dan de graad maar wel naar competentie, maar competentie wordt blijkbaar als gevaar aanzien en moet worden onderdrukt !
Ik was trots om voor dergelijke maatschappij te werken, nu niet meer ! De manier waarop ze de mensen behandelen met ongelijke kansen en gebrek aan respect.
De frustraties zitten hoog, gelukkig heb ik een begrijpende vrouw aan wie ik mijn verhaal kwijt kan.
Met lood in de schoenen ga ik werken, maar als op een gevleugeld paard vlieg ik naar huis, terug naar ons coconnetje !

De voelhorens zijn weer uitgezet, het zoeklicht is weer volop in het rond aan het schijnen, ik beheer mijn leven, niet iemand anders !

10:53 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |