17-12-06

Brons

Ondertussen is de strijd gestreden en het resultaat bekend.

Waar heb ik het over ? Kijk hier nog eens.
Ik was goed voorbereid, heel goed en dat durf ik zonder blikken of blozen zeggen, ik heb me 3 maanden voorbereid, boeken gelezen over forensische antropologie "The Body Farm" van Dr. Bill Bass en Jon Jefferson, "Moordmethoden" van Mark Benecke. Me verdiept in de structuur van de geïntegreerde politie met als voornaamste de substructuur van de Gerechtelijke Politie.
Ik was voorbereid en keek uit naar het examen. Want de rondleiding in het labo en de uitleg van de commissaris gaf mij een hernieuwd begrip aan het gegeven: de job van je leven.
Naast hetgeen wat ik nu doe was dit eindelijk iets wat ik "wil" doen, een job met variatie, vaardigheden die je jezelf eigen kon maken die niet direct voor de hand liggen. Op plaatsen komen die voor anderen hermetisch gesloten blijven. Daarom dat ik dan ook zo fanatiek aan het studeren ben geslagen.
Alle signalen van het lot gaven die richting aan.
Die bewuste dag kon niet vlug genoeg komen en zoals verwacht ging ik als een pletwals over de vragen heen, ze voelen aan dat ik mij degelijk voorbereid had en staken er zelfs extra vragen in om te zien hoe ver ze konden gaan. Geen enkele steek heb ik laten vallen, het harde studeren bewees z’n nut, maar ook de ongebreidelde interesse in de job straalde gewoon van me af. Ik ging niet zweven en bleef kalm en het uur dat het interview duurde vloog voorbij.
De Gerechtelijk Directeur feliciteerde me zelfs met de inzet die ik geleverd had. Ik moest me wel goed voorbereiden want mijn leeftijd is niet echt meer die van de actief solliciterende mens.

Het 2de gedeelte van de proef bestond uit het testen van je vaardigheden van Word en Excel. Ook niet echt moeilijk want ik werk op een dagelijkse basis met dit softwarepakket, waarschijnlijk zoals de meeste mensen. Toch ging het grondig fout ik ben wel heel goed vertrouwd met een desktop maar absoluut niet met een laptop.
Het grote verschil is het klavier en het ontbreken van de structuur zoals bij een gewoon klavier. Dit bezorgde me stress, cijfers vond ik niet direct, bepaalde functietoetsen staan ook anders, om nog maar te zwijgen van die muis !!!!!
Het was een uitgebreide test waar je per deel slechts 20 minuten voor kreeg, bijkomende factor die bijdroeg tot een verhoogde stress die me ontnam van alle rationeel denken en handelen. Ik vervloekte mezelf en dat verdomde toestel, ik die met word en excel speel was nu aan het klungelen zoals nog nooit voorheen.
Dit was een regelrechte ramp, ik zag m’n kansen niet meer zo positief.

Een dag later kreeg ik al een telefoon met de melding u bent geschikt bevonden en staat op de 3de plaats. Brons, dus !
Mijn droom viel aan diggelen want de nummer 1 had al toegehapt, uiteraard hoe zou je zelf zijn. Het is een zware mentale klap en het zal een tijd duren voor ik er over ben. Als je weet dat wat ik nu doe meer dan kotsbeu ben, is de appel dubbel zo zuur en de pil dubbel zo bitter.
Jaja het is gemakkelijk te zeggen, wees blij dat je werk hebt, er zijn er veel die zouden willen ruilen en bla, bla bla.
Wie zou er nu plezier in scheppen om op een plaats delict te assisteren bij het sporen zoeken, wetende dat het wel eens een bloederige boel zou kunnen zijn. Tijdens autopsie de verwondingen fotografisch documenteren, via de verschillende methoden vingerafdrukken zoeken op verschillende materialen, enz. Dit is maar een kleine greep uit de taken die de mijne hadden kunnen zijn. Ja ik had willen bijdragen aan het oplossen van misdaden door forensische bewijsvoering en daarbij afdalen in de onderbuik van het criminele milieu.
Dit is een job die me op het lijf geschreven is/was. Ik kan enkel maar egoïstisch hopen dat de persoon die het nu heeft het na verloop van tijd voor gezien houdt, en dat nummer 2 al ergens anders aan de slag is.
Maar ja het is nu zo en lot zal waarschijnlijk iets anders voor mij in petto hebben zeker… Magere troost op dit moment !

13:24 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Jammer Wat ontzettend balen zeg.. en ik heb nog wel kaarsjes aangestoken. Maar ook voor jou geld Balou, dat eens de zon weer schijnt, en dat alles op zijn plek zal vallen en jij je droombaan zult vinden.

Liefs en een fijne week, Suusje

Gepost door: Suus | 18-12-06

Niet wanhopen... Jammer dat je het niet gehaald hebt. Maar de moed niet laten zakken en niet wanhopen. Voor zover ik je ken, beschik je zeker over genoeg ambitie en voldoende talent en doorzettingsvermogen. Al wat je nodig hebt is een beetje geluk. Vroeg of laat lukt het wel!

En ja, ik kan me heel goed voorstellen wat het geweest moet zijn met die laptop. Ook al weet je op je eigen computer alle toetsen perfect staan, wanneer je dan ineens zo'n vreemd toetsenbord voor je neus krijgt, is het meteen een stuk moeilijker... Misschien iets om rekening mee te houden voor de toekomst: zorg dat je je ook op een muisloze laptop uit de slag kunt trekken.

Gepost door: Gebo | 19-12-06

Hela! Hoofdje niet laten hangen hoor! Zelfs met een derde plaats is er nog steeds héél wat hoop (ik kan het weten want heb ongeveer hetzelfde meegemaakt, en dit al twee keer!!) Nieuwe vacatures hebben ook de neiging om als paddestoelen uit de grond te schieten en ze zullen je wel weten te vinden!!

Gepost door: An | 22-12-06

De commentaren zijn gesloten.