16-04-07

Recyclagemuziek

DSC_3125

 

De titel van dit verslag is niet denigrerend bedoeld.
Zaterdagavond 14 april 2007, onze verwachtingen waren hooggespannen voor het optreden van Mayumana in ons eigenste vertrouwde casino Kursaal. Zalig om dergelijke zaal te hebben in je eigen stad waar regelmatig toffe spektakels georganiseerd worden.
We hebben geen vervoersprobleem naar één of andere bekende entertainment-metropool, gewoon te voet op 20 minuutjes van onze deur, heerlijk toch !
We konden buiten proportie genieten van een wervelende show met een flinke dosis humor. Het "recyclage" gehalte lag bij de voorwerpen waarop gemusiceerd werd, even opsommen: blikken dozen, olievaten, pvc buizen, vuilbakken, zwemvliezen, slijpschijven, emmers en zelfs een aquarium en waterpijpen kwamen er aan te pas.
Uiteraard het menselijke lichaam zelf werd duchtig als percussie-instrument gebruikt en niet alleen bij de persoon aan wie het lichaam toebehoorde ! Ook de stem was een bepaalde factor die voor een harmonieus klinkend festijn voor de oren zorgde !
Het tempo lag hoog waarbij dans, stem, percussie en acrobatie ervoor zorgde dat het plots een anderhalf uur later was. Het publiek smaakte deze show in grote mate, net zoals wij !
Een ontspannen avondje uit voor het ganse gezin, nu weten we uit eerste ervaring waarom iedereen enthousiast was over deze vrolijke bende georganiseerde wanorde !
Uiteraard valt het niet te vergelijken met de percussie atleten van de Taiko drummers van Kodo, waar alles meer gestructureerd en volgens een bepaalde traditie is.
Doch kunnen we geen uitgesproken voorkeur uiten omdat het zodanig een verschillende opzet is. Net dat maakt het des te aangenamer om te kijken, je hebt niet het gevoel dat je het als eens gezien hebt of dat het één een flauw kopietje is van het andere.

09:56 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Balou Inderdaad, de show van *Mayumana* is op en top klasse en ik kan me best voorstellen dat jullie heel erg genoten hebben van dit spektakel !!!

Hopelijk gaat alles goed met je... zowel op het werk als privé als met je acteursverwachtingen...

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 16-04-07

Hallo en goeie middag ! Even jouw toffe blog bezocht.


Groetjes !

Gepost door: Jeroen | 17-04-07

De commentaren zijn gesloten.