20-01-08

Kookie's dagboek

Hier zijn we ook nog eens, van bloggen komt er niet veel in huis.
Met een pup van bijna 11 weken heeft een mens al wat anders te doen dan voor de computer te zitten. Behalve nu dan, nu zit ik voor de computer.
Na een lange tijd zonder viervoetertje in ons midden is het huis weer een oord vol avonturen en ontdekkingen op onbekend terrein.
Ik geef toe ik was zenuwachtig om terug aan het avontuur te beginnen. We zijn nochtans niet aan ons proefstuk toe, dit is onze derde hond.
Maar toch er spoken zo veel vragen door je hoofd: zal ik het goed kunnen opvoeden, zal het braaf zijn, enz…
Het is een dot van een hondje, speels, lief en nu al heel aanhankelijk.
Natuurlijk moet de opvoeding heel streng zijn. In de periode van 8 tot 12 weken is het diertje als een spons dat alle leerstof absorbeert, maar ook alles wat je durft toe te laten wat niet mag.
We hebben toch al wat overwinningen geboekt, sinds gisteren is het overdag zindelijk en vraagt het slimme beestje zelf om naar buiten te mogen.
’s nachts lukt het nog niet maar dat komt omdat ze nog niet de ganse nacht slaapt. In principe moet je ’s nachts ook opstaan. Helaas als ik slaap dan is het zoals een os en mag je een kanon naast me laten afgaan. Dus die nachtelijke ongelukjes zijn onze eigen schuld. Maar ook daar zien we stilletjes aan verbetering.
Drie keer per dag wandelt ze al flink mee aan de leiband, vrolijk kwispelend en zorgeloos. Alle vreemde geluiden en toestanden trotseert ze met nieuwsgierige interesse. En een puppy op straat is een echte magneet, iedereen wil het aaien en bekijken wat heel goed is voor het sociaal karakter van de hond.
Eigenlijk is het ook goed voor het sociaal karakter van de mens, personen die je noch van haar of pluimen kent, spreken je aan en doen hun verhaal. Soms met veel weemoed als hun eigen hond er niet meer is, soms met veel vertedering door het snoezige kopje van onze Kookie.
Over 2 weken krijgt ze de laatste inspuitingen die haar moeten beschermen tegen allerhande ziektes.
Maar dat het een sociale hond zal worden is nu al een feit. De uren dat ik moet werken verblijft ze in het kapsalon van mijn vrouwtje. Op die manier leert ze ook die omgeving kennen en is de stress niet overweldigend.
Natuurlijk vindt onze juffrouw het geweldig dat iedereen haar komt bezoeken. Het lijkt wel kraambezoek dat over de vloer komt. Iedereen is reuze enthousiast dat er opnieuw een lieve viervoeter in de winkel aanwezig is. Meer dan een jaar heeft mijn vrouw meermaals per week moeten horen of er nog geen nieuw hondje op komst was.
Onze Kookie wordt door het cliënteel op handen gedragen.
Maar voor elke overwinning is er altijd wel eerst een uitdaging, de relatie baas-hond. De hiërarchie in onze roedel moet duidelijk en uitgesproken zijn.
Het woordje FOEI, NEEN en AF worden veelvuldig gehanteerd. Maar nog meer de beloning, FLINK ZO omdat beloning nu eenmaal meer loont voor een hond dan de verbale straf. Slechts 2 keer moesten we (tot nu toe) overgaan tot lijfelijke straf. Hiermee bedoelen we het vastgrijpen van het vel in de nek en de hond tegen de grond duwen gepaard met een knallende FOEI.
Als de verleiding de volgende keer zich weer manifesteert  is het voldoende om een vermanende vinger op te steken. De blik in de ogen van de hond spreekt dan boekdelen en erkent het verbod.
Soms moet je een harde streep kunnen zetten onder het gedrag. Het is een steek door het hart als je ze vlak na de bestraffing zo zielig ziet kijken.
Maar des te hartverwarmend als het niet meer voorkomt en je opnieuw overvloedig kan knuffelen en belonen, wat veel leuker is.
Ja, we geven het toe, we zijn verknocht aan haar. En maar goed ook want er zijn helaas veel meer dieren die het niet zo goed hebben. Wij geven onze pup de beste zorgen in een liefdevolle omgeving vol geborgenheid en affectie.

DSC_0040


20:23 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-01-08

Kookie

Zijn die lekkere brokjes allemaal voor mij?
blog1

Vermoeiend hoor, het leven van een pup.
blog2Wat doet gij in mijn fort, raar gevlekt rond ding!
blog3

10:10 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-01-08

Welkom 2008

Aan allen een gelukkig, gezond Nieuwjaar.

18:40 Gepost door Ik weet graag wat je er van denkt ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |